Introductie

Dag aanstormend muzikant,

Wat gezellig dat je even een kijkje komt nemen op mijn site!

Ik begeleid je graag tijdens je zang-, gitaar- of pianolessen die bedoeld zijn voor beginners- en gevorderden voor alle leeftijden (liefst vanaf 8 jaar). Zang-, piano en gitaarles is niet alleen bevorderlijk voor je muzikaliteit, maar ook voor je zelfvertrouwen. Iedereen kan zingen, maar durven zingen voor anderen is voor velen erg spannend. Daar sta je dan bij mij in het muziekatelier op je eerste proefles; je moet een stukje zingen voor een onbekende lerares die het vast allemaal beter weet en kan en de moed zakt je in de schoenen....

Veel beginnende leerlingen, ongeacht hun leeftijd, vinden dit hartstikke eng. En terecht, want zingen is heel persoonlijk en zelfs intiem te noemen. Vooral als je niet zeker bent van je kunnen is het zingen voor anderen erg spannend. Mijn motto is; niets moet, maar alles mag tijdens de les! Zodra je wat vooruitgang boekt, zul je merken dat je je vrijer gaat voelen tijdens de lessen en het zingen steeds gemakkelijker gaat. Dit heeft tevens zijn weerslag op je zelfvertrouwen en dat is iets prachtigs! Nog sterker; het is wetenschappelijk aangetoond dat een half uurtje zingen per dag je serotonine- en endorfinegehalte verhoogt:"Je voelt je hierdoor energieker, blijer en minder gestresst." 

Voor de beginnende gitarist geldt dat je eventjes moet doorbijten, want in het begin zijn die snaren je ergste vijand! Je vingers gaan zeer doen en het liefst smijt je de gitaar in de hoek van je kamer. Vandaar dat ik de gouden regel hanteer: in het begin niet langer dan 5 minuten per dag oefenen! En ein-de-lijk is het zover, je hebt een aantal akkoorden onder de knie. Maar dan wordt het nóg lastiger, want nu moeten je linker- en rechterhand ineens afzonderlijk van elkaar bewegen. Met de ene hand pak je de akkoorden en met de ander moet je een slagje spelen. Dit klinkt gemakkelijk, maar is toch lastiger dan je denkt! Ook de youtube tutorials lijken bedrieglijk makkelijk en het gevaar sluipt erin dat je 't via dit medium jezelf verkeerd aanleert. Zorg daarom dat je iemand kent die je hierbij kan helpen of kom gewoon gezellig bij me op les!

Voor de beginnende pianist is het belangrijk dat je er plezier in krijgt om ook thuis te spelen, anders stagneert je spel enorm en dat is zonde! Vandaar dat ik graag liedjes in de les behandel die je zelf helemaal te gek vindt om te leren spelen. Ook al lijkt je favoriete lied op het eerste gehoor niet te doen en denk je 'laat maaaaaar'! Niet getreurd, want ik zal je favo lied in een versimpelde versie uitschrijven ét voilà....het lukt je stukje bij beetje wel!

Tot op je eerste gratis proefles.

SPANNEND!!!!

ps. check hieronder een gezellig compilatie-filmpje dat ik met een aantal leerlingen heb gemaakt!